Algemeen

Muziekvereniging Sambuca is opgericht in 1993, aanvankelijk in samenwerking met de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende, maar is later op zelfstandige voet verder gegaan. De vereniging telt circa 31 leden en is een blaasorkest met klarinetten, trompetten, bugels, saxofoons, tuba’s, trombones, bassen en slagwerk. Aanvulling van het orkest is altijd welkom, met name trombone, fluit, tuba, hoorns, slagwerk en klarinetten. Het doel is om samen muziek te maken en daarbij de gezelligheid niet uit het oog te verliezen.

De naam staat voor Samenspel Bevordert Uw Capaciteit; dat de samenvoeging toevallig ook de naam van een Italiaanse likeur is, is louter toeval. We streven er naar om serieus muziek te maken, dat wil zeggen zo muzikaal verantwoord als mogelijk is. We hebben dan ook een professionele dirigent voor het orkest staan die ons de kneepjes van het musiceren bijbrengt.

Qua repertoire streven we naar goed in het gehoor liggende nummers. Er wordt wekelijks (op woensdag avond) gerepeteerd in Mini Camping/Groepsaccomodatie Riestenblik in Leende. Uiteraard wordt er na afloop nog gezellig een pilsje (of wat anders) gedronken aan de bar. Per jaar hebben we een aantal optredens en activiteiten, zoals een uitwisseling met een ander muziekgezelschap, een terrasoptreden, een voor of najaarsconcert een kerstconcert en een gezellig uitje.

Mocht u intresse hebben om bij Sambuca te komen spelen; neem dan gerust contact met ons op (gegevens zie onder 'contact').

Mimi Cup
Voorzitter

Ons eerstvolgende optreden

Optreden toneelvereniging Knal Boshoven
16-06-2024


Vacatures

  • Bassen
  • Saxen
  • Fluiten
  • Trombones
  • Euphoniums
  • En andere instrumentenMini Camping/Groepsaccomodatie Riestenblik Leende