Dirigent

De Veldhovenaar Stef Bazelmans kreeg op achtjarige leeftijd zijn eerste fluitlessen van Lens Derogee en Frans van de Wiel aan de Veldhovense muziekschool. Vanaf 1979 volgde hij een studie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Koos Verheul en Harrie Starreveld. In 1986 behaalde hij zijn solodiploma dwarsfluit en in 1989 studeerde hij af voor kamermuziek altfluit/piccolo, eveneens aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Interpretatiecursussen volgde hij bij Geoffrey Gilbert en Peter Lucas Graf en moderne muziek bij Robert Dick.

Hij verleende meerdere malen medewerking aan het Residentie Orkest en het Brabants Kamerorkest. Tegenwoordig verzorgt hij regelmatig solo-optredens. Vanaf 1989 tot en met 2005 was hij werkzaam als solofluitist bij de Johan Willem Friso Kapel.

In 2007 is Stef afgestudeerd als dirigent HaFa aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Hardy Mertens. Tevens studeerde hij daar enkele jaren lichte muziek bij Maino Remmers. Momenteel is Stef werkzaam als freelance fluitist, docent en dirigeert hij verschillende orkesten, onder andere het Veldhovens Muziekkorps, Harmonie Sambuca uit Leende en Harmonie Kunst Adelt uit Hapert. Tevens is hij verbonden aan de Stichting Veldhovense Muziekschool als dirigent van het Vrijetijdsorkest. Daarnaast is hij werkzaam als fluitdocent en verzorgt fluitclinics.

Stef Bazelmans
Dirigent

Ons eerstvolgende optreden

Optreden toneelvereniging Knal Boshoven
16-06-2024


Vacatures

  • Bassen
  • Saxen
  • Fluiten
  • Trombones
  • Euphoniums
  • En andere instrumentenMini Camping/Groepsaccomodatie Riestenblik Leende